Telefon: 694 132 364
Napisz do nas: antykwariat@tradovium.pl
 
 
Tytuł  Autor  ISBN  Wydawnictwo  Wszędzie  Sygnatura  Seria +

Ciastkarstwo. Podręcznik technologii dla ZSZ.


Dojutrek Czesław, Pietrzyk Andrzej


Ciastkarstwo . Podręcznik technologii dla ZSZ .

0nw


Dane szczegółowe
Rok wydania: 1991
Numer wydania: 8
Sygnatura: kuli_cide10002

Cena ksiazki
  39,--
Koszt dostawy: 8.9 zł




Opis stanu
Ksiązka używana
dostateczny , miękka okładka, blok spójny, książka podniszczona

Potrzebujesz więcej informacji?
Napisz: antykwariat@tradovium.pl
Zadzwoń: 694 132 364
POLECAMY
Żydzi w walce  . 1939-1945 Tom 2

Żydzi w walce . 1939-1945 Tom 2
Pożydowskie. Figury Zagłady w twórczości...

Pożydowskie. Figury Zagłady w twórczości...
Monolog polsko - żydowski

Monolog polsko - żydowski
Dostępnosć ksiażki
DOSTĘPNA

Jak kupic
Zobacz szczegóły
Opis ksiazki

W podręczniku podano zasady doboru i łączenia surowców ciastkarskich oraz sposoby przeprowadzania operacji i procesów technologicznych przy wytwarzaniu różnego rodzaju półproduktów, tj. ciast, kremów, mas oraz gotowych wyrobów ciastkarskich. Książka jest przeznaczona dla uczniów klas I-III szkół zasadniczych, zawód: ciastkarz,

SPIS TREŚCI

Wiadomości wstępne
Klasyfikacja wyrobów ciastkarskich
Ciasta
Kremy
Masy
Półprodukty ciastkarskie różne
Zdobienie i dekorowanie wyrobów ciastkarskich
Ocena jakościowa wyrobów ciastkarskich
Wyroby z ciasta drożdżowego
Wyroby z ciasta francuskiego
Wyroby z ciasta kruchego
Wyroby z ciasta biszkoptowego
Wyroby z ciasta biszkoptowotłuszczowego
Wyroby z ciasta parzonego
Wyroby bezowe
Wyroby z ciasta zbijanego, łączonego i obgotowywanego
Wyroby orzechowe, migdałowe i kokosowe
Wyroby ciastkarskie różne
Torty i mazurki
Pierniki
Wafle
Lody
Mechanizacja produkcji ciastkarskiej
Wartość odżywcza wyrobów ciastkarskich
Przechowywanie i transport wyrobów ciastkarskich

Czy te książki też mogą Cię zainteresować?
Technologia produkcji wina, Technol . żywności cz.2 - Technologie kierunkowe T1, Technologia żywności cz .4 Dłużewski  WSiP, Ogniwa słoneczne . Budowa , technologia i zastosow.,
Technologia produkcji winaTechnol. żywności cz.2-Technologie kierunkowe T1Technologia żywności cz.4 Dłużewski WSiPOgniwa słoneczne. Budowa, technologia i zastosow.
Yair MargalitCzarbniecka-Skubina EwaMieczysław Dłużewski, Danuta Kołożyn-KrajewskaJastrzębska Grażyna
Publikacja kładzie nacisk na praktyczne aspekty produkcji. Podzielona została na rozdziały uszeregowane zgodnie z kolejnością operacji i procesów p...>>>wyd. FORMAT-AB...>>>autorzy: Mieczysław Dłużewski, Danuta Kołożyn-Krajewska, Tadeusz Sikora, Karol Krajewski, Włodzimierz Kamiński, Anna Dłużewska, Leonard Jankiewicz,...>>>Nagroda Rektora Politechniki Warszawskiej za najlepszą książkę techniczną o charakterze dydaktycznym zaprezentowaną na VII Targach Książki Akademic...>>>


Reklama
BESTSELLERY tego tygodnia
Gaia, Święcki Adam
Gaia

Święcki Adam
365 rozkładów Tarota, Graham Sasha
365 rozkładów Tarota

Graham Sasha
Prawo Boga, Brague Remi
Prawo Boga

Brague Remi
Bawełna , samowary i Sartowie, Rohoziński Jerzy
Bawełna , samowary i Sartowie

Rohoziński Jerzy
Wiersze wybrane, Zagajewski Adam
Wiersze wybrane

Zagajewski Adam
 


       Zadaj pytanie lub szukaj w serwisie:
  2001©Tradovium Wszelkie prawa zastrzeżone